Författare

droppe1

Varje ord, varje stavelse – kan vara likt en droppe vatten

Det känns som stora ord att ta i sin mun om jag titulera sig som poet eller författare. Ändå är det ,det jag skulle låta trycka upp på en tröja, ordet POET om jag på något sätt skulle beskriva vem jag är.
Oftast säger jag dock att jag är en skrivande skapande människa. Det säger än mer – och ger mig en sådan stor frihet att jag med enkelhet kan leva mitt liv. Jag målar, pysslar, syr, påtar i jorden, komposterar, leker, samlar skrot, fotograferar, reflekterar, arrangerar och så allt det andra. När jag krattar fram en skogskatedral frågar jag ingen om lov. Jag bara finner mig själv i ett intensivt lekande lockande arbete – där alla mina livsåldrar får vara med.
När jag skriver – skriver jag utifrån den mening som växer sig brännande inom mig – och ord hopas till ord. Och jag vill gärna dela det jag gör, det jag skriver och det jag drömmer om.
Ibland får författare frågan om de skriver “Självbiografiskt”. Ja jag skulle tveklöst svara ja. Inte för att jag tänker -“Nu skall jag berätta om mitt liv” – utan allt jag skriver växer fram ut mitt liv, med inspiration från min vardag, min uppväxt, min familj, mina olika roller som människa och jag kan inte särskilja mitt liv från mitt skrivande. Handen skriver -om det mitt liv är fyllt av.
Jag uppskattar också själv att läsa biografier, dagböcker och brev från olika författare. Jag skriver det jag själv uppskattar från andra – nämligen det som är personligt, självupplevt och som blivit likt skuggor som kastats mot en vägg. Sant – det är inte det viktigaste,  men äkta och genomlyst – så skulle jag önska att få skriva.
Den roman jag nu skriver hämtar mycket av sitt material från mitt liv – men som författare har jag full frihet att väva in de berättelser som också letat sig in i mitt liv, i min fantasi och i mina drömmar.
Läs mer om mina böcker på min påbörjade Bokblogg

Här läser jag ett par dikter under Finissagen av Älmhults konstrunda 2019
På Galleri Fyra vingar i Loshult.Hos Mare Hilstra

Se filmen nedan och klicka på länken.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/vncgvBKX_Hc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Marianna Agetorp

Marianna läser på Galleri Fyra Vindar i Loshult

Livet är fullt av poesi

Livet är fyllt av poesi

One comment