Natt – och pelargondrömmar

Natten är bra för mycket. Drömmar arbete vila och ostört arbete. Ja just detta, “att inte bli störd” – att sitta och gå in i det jag gör. Särskilt när barnen var små – var natten enda tillfället då jag kunde umgås med egna tankar, egen tid, egna behov, egen inre rymd.
Nu har jag suttit en god stund och letat bilder för olika projekt. Det har blivit många foto genom åren – och vissa bilder behöver jag se på nytt sätt för att verkligen se dem. Innan jag stängde fotoprogrammet – fann jag några pelargonbilder. Jag har en enorm mängd. Och de blir bara fler – för jag har tro för att jag lyckas övervintra mina gamla moderplantor också denna vinter och leda dem fram mot vårljuset. Ännu är det inte tid att klippa ned dem. Somliga klipper jag inte alls, utan låter dem bli stora och lite gängliga. Det känns som om vissa växter vill växa fritt. Inte tuktas hela tiden. Några bilder, med känsla i – här nedan. Pelargoner som längtar ljus, längtar ut, pelargonblommor på väg att dö. Andra drömmer om värme och att den gamla skraltiga glasverandan skall värmas upp, så de får komma ut till sitt sommarrum.

2 comments

  • Läser just nu Findhorns trädgårdar och upplever för varje ord jag läser att jag står på en scen och låter mig intas, förundras och upptäcka genom ljus och energi.

    Devorna berättar;

    “- Vi förstår, att det är lätt för människan att tänka på en växt som ett ting, kanske levande, men inte desto mindre ett ting. Hon avstänger sig från den vision som ser bortom det fysiska, samtidigt som hon avstänger sig från sitt eget inre jag, som är oändligt.”

    I går kväll när jag tog några växter i min famn, för att känna in och låta mig vara en del av deras liv, så försökte jag anta upplevelsen att växterna är ljus och energi. Helt plötsligt blev en känsla av varsamhet så stark. Till skillnad från ett “ting”, så går växten inte att “ta i”, “flytta” som jag vill, “bestämma” över osv. Min hand kändes helt plötslig så sinnligt varm, mjuk och följsam. Min hand rörde sig nu med känsla i ett hav av färger, dansande blad och blommor – flera vackra stämmor svepte likt vinden och dansade glatt i solstrålars sken. 😉 😉

  • Härligt härligt. Findhorn är min stora inspiration. Allt “grovarbete” i trädgården blev underordnat, gräsklippning….. tex, när jag började se skönheten i varje grässtrå, i varje droppe liv. I dag tänker jag att det inte är jag som arbetar med trädgården- det är trädgården som arbetar med mig. En bok som också fångade mig var En ny jord av Eckhart Tolle – där han lyfter fram växternas och blommornas utvecklingsväg. Livet blir så oändligt rikt när jag får närma mig naturen utifrån det synsätt du förmedlar. Hälsa dina blommande varelser från mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *