Tillit och talgoxar

IMG_3103

                                     Kan det vara denna Talgoxen jag fick rädda?

 

Jag skall just gå in efter en lång skön promenad i vinterljuset – där jag vandrat med den nedgående solen i väster månen som håller på att fyllas i öster. Men så hörde jag ett prasslande, skrapande ljus, hörde först inte varifrån det kom – men det kom inifrån stuprännan. Som hade en isklump frusen till i botten. Men det var någon där inne, som på något outgrundligt sätt hade kommit dit, och överlevt trots den svåra kylan. Inte lätt att skruva ned hela den loträta rännan, men så tillslut lyckades jag skruva, sparka bända loss isklumpen, och ut kom den lilla Talgoxen – rädd, men fattade mod fort och flög snabbt vidare ut över “Stensjöängarna.” Vilken glädje att jag lyckades – det började bli kväll och kallt var det redan. Så jag hade inte lång stud på mig. Andra gången på kort tid som jag fått agera “fågelräddare”. För några år sedan hade en Sädesärla också fastnat i en stupränna – och jag fanns hemma och hörde och kunde rädda. förundrad över att de kryper ned i detta mörka hål.
Självklart undrade jag i dag vad denna lilla Talgoxe ville säga mig – och jag går in och läser i lilla boken Djurens språk – Där står det om Talgoxen –  Känn tillit. Det du gör är fullkomligt rätt. Min gåva till dig är att ha förtroende för dig själv och det du gör. Med andra ord – Du kan slappna av. Du är på helt rätt spår.

Jag hade inte kunnat formulera en bättre tankebild för denna dag. Tillit – inför att jag är på rätt väg. TACK.

Numera kan man köpa denna bok också som E-bok för telefonen eller läsplattan.

Och vill Du läsa förra veckans inlägg om hur jag fick stifta nära bekantskap med en Domherredam – så finns det här. Lägg gärna till mig på Facebook om du vill följa mig där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *